Week van de scheid '2023'

Dé Week van de Scheidsrechter is dit jaar van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober. Hoe ga jij met je team de onmisbare scheidsrechters bedanken?

Scheidsrechters; je hebt ze in alle vormen en maten, in alle leeftijden en van ieder niveau. De één fluit meer dan de ander of op divisieniveau en de ander leidt wedstrijden in de lagere klassen in goede banen. Waar ze ook fluiten, scheidsrechters zijn 100% onmisbaar binnen de sport.

2023 week van de scheids

Huldigingen Heren 2 en Meisjes B1

Zaterdag 28 januari werden er twee teams gehuldigd. Meisjes B1 werd verrast na hun wedstrijd en Heren 2 net voor hun wedstrijd. Het bestuur kwam de teams toespreken, een certificaat uitreiken en de teamleden en hun trainers kregen een mooie orchidee. Een orchidee is een plant die, als je hem goed verzorgt, een levenlang mee kan. Oftewel een levenslange herinnering aan deze huldiging. 

Het meisjesteam begint al te wennen in de nieuwe klasse, ze speelde afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd. De eerste twee sets tegen Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht werden verloren, waarna ze de twee volgende sets wonnen. Na beslissende 5e set hadden ze met 3-2 gewonnen. Heren 2 speelde hun eerste wedstrijd in de nieuwe klasse, maar moeten nog even wennen. Ze verloren 4-0 van van Bernisse uit Zuidland. 

 Volleyteam Fidus Heren 2aVolleybalteam Fidus MB1

Heren 2 kampioen & Meisjes B promotie

Volleybalvereniging Fidus kampioen, promotie en zoekt jeugdleden

Na de eerste seizoenshelft 2022/2023 is er bij volleybalvereniging Fidus weer wat te vieren! Het team Heren 2 heeft na een 3-1 overwinning op MVC uit Maassluis het kampioenschap behaald. Hiermee promoveert het team direct naar een klasse hoger. De tweede helft van het seizoen gaat dit team 3e klasse spelen.

Ook het team meisje B1 promoveerde van de 1e klasse naar de hoofdklasse. Dankzij de 3-1 overwinning op De Burgst Breda uit Breda wist het team de tweede plaats in de poule te behalen, waarmee ook dit team de promotie binnen haalde.

Naast deze twee teams heeft volleybalvereniging Fidus ook een damesteam, een herenteam en recreantenteams voor volwassenen. De jeugdafdeling bestaat op dit moment uit Meisjes B, Jongens B, Meisjes C en het jeugd niveau CMV 5. Bij alle jeugdteams is nieuwe jeugd van harte welkom. Met name het Jongens B team is hard op zoek naar nieuwe leden. Alle trainingen van de jeugd vinden plaats in de sporthal Kees Verkerk in Puttershoek. Kom gerust een aantal keren gratis mee trainen om te kijken.

Kijk voor meer informatie over onder andere de trainingstijden op de jeugd pagina.

Vaststelling preventiebeleid voor grensoverscheidend gedrag

Vanuit het bestuur zijn wij al enige tijd bezig met het opstellen van een preventiebeleid voor grensoverscheidend gedrag.
Dit beleid werd uiteraard actueler n.a.v. de recente berichten rondom o.a. The Voice.

Het bestuur heeft in haar laatste bestuursvergadering dit preventiebeleid vastgesteld.
Dit preventiebeleid staat bij ALV geagendeerd onder ingekomen stukken. Intentie van het bestuur is om tijdens deze ALV een vertrouwenspersoon te benoemen.

Via het ministerie van volksgezondheid welzijn en sport zijn wij inmiddels een aanvraagprocedure gestart om gebruik te kunnen gaan maken van gratis VOG's. 

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben horen we deze graag!

Vrijwilliger in het zonnetje gezet

Mogelijk is je oog er op gevallen bij het zien van de voorpagina van het Kompas: 
Lennert van der Wulp (H1) is afgelopen weekend verrast door wethouder Paul Boogaard i.v.m. zijn inzet als vrijwilliger voor onze vereniging.  
Afgelopen periode heeft Lennert zich o.a. 110% ingezet voor het realiseren van de nieuwe locatie voor de beachvolleybal en voor het werven van vele sponsoren.  
Een blijk van waardering hiervoor is dus geheel op zijn plaats.
 
Nieuwsgierig naar het hele artikel: Artikel "Vrijwilligers in het zonnetje gezet"