Dames 1: strijdend ten onder in Krimpen

De volleybalsters van Benevia leden vrijdagavond een nipte 3-2 nederlaag bij City Bril Krimpen. De promotieklasser uit de Hoeksche Waard wist dat het veel strijd moest leveren, omdat Willeke Kruithof, Danielle van Wissen, Annemarie Blitterswijk en Lenie Schelling om uiteenlopende redenen niet van de partij waren.

Dit leidde tot de nodige positiewisselingen bij Benevia. Niettemin pakte de ploeg het na een moeizame start in de eerste set goed op. Bij 24-19 leek de eerste set verloren, maar dankzij een serviceserie van Jacqueline Hoek kwam Benevia terug en won het – mede dankzij de zenuwen van de thuisploeg – alsnog met 25-27. Krimpen bleef in de tweede set wel kalm en trok die met 25-18 naar zich toe. Benevia begon daarna goed te draaien, wat leidde tot de winst van de derde set: 25-23. Daarna ging het kaarsje bij de Hoeksche Waardsen langzaam maar zeker uit. Krimpen won set nummer vier met 25-19, waarna Benevia ook in de laatste set het antwoord schuldig moest blijven: 15-11. Benevia speelt zaterdag in sporthal De Schenkel in ’s-Gravendeel de thuiswedstrijd tegen JOLA/OLYMPUS (aanvang 20.00 uur).