Dames 1: op bezoek bij Meerkerk

Dames 1 van Benevia speelde zaterdag 1 november om half vier tegen Meerkerk.

De gedeeld nummer 10, Benevia ging de wedstrijd aan met de nummer 7 Meerkerk. Het team van Benevia was aardig compleet, alleen spelverdeelster Jacqueline van Leeuwen ontbrak. Na een goede warming up begon de wedstrijd met een scheidsrechter van de vereniging (de officiele scheidsrechter had afgemeld).

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Pas na het passeren van de 10 -10 trok Meerkerk de set naar zich toe door een goede diepe service. Hierdoor kwam in deze beurt de servicepass niet onder controle waardoor de achterstand van Bevenia 11-21 werd. Benevia nam de servicedruk over maar helaas kwam het niet verder dan 18-25.

De tweede set begon Meerkerk wederom met een goede service, maar deze was inmiddels totaal onder controle. Het werd 18-16 in het voordeel van Meerkerk toen Benevia zelf meer fouten ging maken. Door een time-out te nemen en tactische afspraken te maken over o.a. het gat dat in het midden werd gelaten, bereikte Benevia toch een gelijke stand van 22-22. Helaas had Meerkerk de dame met de goede diepe service aan de bal, waardoor de set in het voordeel van Meerkerk uitpakte.

De derde set ving aan en volgde de lijn van de tweede set. Het ging gelijk op tot de 16 punten, daarna ging Meerkerk in de hoeken spelen nadat de coach daar handige tips voor had aangedragen. Benevia schakelde te laat waardoor de set met 25-19 in het voordeel van Meerkerk eindigde.

De vierde set liep Benevia tegen een enorme achterstand aan die niet meer goedgemaakt kon worden. Met vlagen werd er erg goed spel gespeeld maar de achterstand was te groot. De set eindigde in een 25-17 overwinning voor Meerkerk. Een compliment kan zeker gegeven worden aan de inval scheidsrechter van Meerkerk. Het komt zelden voor dat er geen fouten worden gemaakt door een scheidsrechter, maar in dit geval was de scheidsrechter FOUTLOOS. Hierbij dus respect van de dames van Benevia voor E. Versluis van Meerkerk.