Volleyballers BeneVia blijven winnen

‘s-heren1 ex2Gravendeel – Het jaar 2020 is uitstekend begonnen voor de heren volleyballers van BeneVia, in een goed gevulde sporthal De Schenkel werd vrijdag 1 februari de derde wedstrijd in het nieuwe jaar gewonnen. Stevo uit Zeeuws Vlaanderen werd met 3-2 verslagen.
Sinds de jaarwisseling waren de ’s-Gravendelers al succesvol in uitwedstrijden tegen Atak (1-3) en Sliedrecht Sport (1-3). De ploeg van de ervaren aanvoerder en spelverdeler Gert-Jan Krijgsman heeft zich daarmee stevig in de top van de promotieklasse genesteld. “Net als elk jaar is handhaving onze eerste doelstelling, maar dat is nu niet meer aan de orde, we gaan vol de strijd aan voor de plaatsen twee tot en met vier”, aldus Krijgsman.

In de eerste set zag het publiek twee teams die aan elkaar gewaagd waren en het beste in elkaar naar boven haalden. Pas in de slotfase van de set wist de thuisploeg ver uit te lopen naar 25-18. Ook in de tweede set ontliepen de ploegen elkaar niet veel, Stevo nam meerdere malen een kleine voorsprong, maar BeneVia herstelde tijdig en won opnieuw met 25-23. Bij de ’s-Gravendelers was Erik Meijer verdedigend een plaag voor de aanvallers uit Zuid Dorpe.

Daarna was Stevo twee sets lang de iets betere ploeg, 21-25 en 17-25. De oplettende kijker zag echter dat BeneVia in het einde van de vierde set het herstel al had ingezet. Gesterkt door de wetenschap dat De Schenkel dit seizoen een onneembare vesting is – alle thuiswedstrijden tot dusver werden gewonnen – rechtte de ploeg de rug in de beslissende vijfde set. Met een lange serviceserie brak diagonaalspeler Lennert van der Wulp het laatste restje verzet van de bezoekers: 15-9.
Krijgsman sprak na afloop van een teamprestatie: “Vandaag hebben we onze volledige selectie gebruikt en die hadden we nodig ook. Bij volleybal wordt vaak naar de aanval gekeken, maar Stevo hebben we juist ontregelend met een hoge servicedruk, terwijl onze passing en verdediging vandaag ook echt top waren.” Middenaanvaller Joost Strijker was de belangrijkste aanvaller aan ’s-Gravendeelse zijde en onderstreepte dat door het beslissende laatste punt hard binnen te smashen. Aanstaande donderdag mag BeneVia al weer aan de bak in de lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Forza Schouwen Duiveland.